woensdag 18 mei 2016

Aan de slag met KODI


Op de senioreninloop van dinsdagmiddag liet Rob van der Linde zien hoe mediacenter Kodi geïnstalleerd en gebruikt wordt. Met KODI (een voortzetting van Xbox Media Center - XBMC) wordt een PC of laptop aangepast voor het afspelen van muziek en films. KODI werkt met allerlei besturingssystemen - Windows, Linux, Mac OS X, iOS, Android - en met allerlei apparaten. De oude Xbox (anno 2001) wordt overigens niet meer ondersteund.

Op de website van KODI (
https://kodi.tv/) is een schat aan informatie te vinden. Hier kan het programma ook gedownload worden. Kijk vooral in de KODI-Wiki (via de menubalk van de website of http://kodi.wiki/. Daar worden alle mogelijkheden van de mediaspeler nauwgezet uitgelegd. Eventuele vragen kunnen gesteld worden in het forum.

KODI is bedoeld om legale "content" (eigen cd's, dvd's, de publieke omroep enzovoort) te beluisteren en te bekijken. Met sommige add-on's kan ook illegale content vertoond worden. KODI distantieert zich daarvan en wijst op de eigen verantwoordelijkheid van de computer-bezitter ("Waarschuwing: deze machine heeft geen hersenen, gebruik je eigen hersenen")



Vergelijking van Mediaspelers in software en hardware via Wikipedia:

Serviio ( webbased en alleen Upnp ( DNLA) voor smart tv’s en Windows 8.1 en later):

vrijdag 13 mei 2016

KODI Jarvis Mediacenter

Dinsdagmiddag 17 mei houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

Op de senioreninloop van dinsdag besteden we aandacht aan KODI Jarvis Mediacenter, een presentatie door Rob van der Linde.


In de presentatie gaat Rob iets vertellen over Mediacenters in het algemeen om daarna snel door te gaan naar de software en met name KODI. We behandelen de installatie van KODI en het instellen van KODI op de bestandlocaties van video, audio en afbeeldingen. Ook maken we een kleine zijsprong naar de TV. Aan bod komen verder Add on's, beheer van KODI, systeeminstellingen e.d. Na de presentatie moet je in staat zijn KODI ook thuis werkend te krijgen.


We gaan niet de diepte in met het behandelen van alle mogelijkheden en instellingen die KODI biedt. Daarvoor verwijzen we naar de KODI Wiki waarvan de linken na de presentatie beschikbaar komen. De KODI Wiki is voor iedereen een prima naslag of configuratiemiddel om KODI aan eigen wensen aan te passen.

SenioreninloopDit is de laatste seniorenbijeenkomst voor de zomervakantie. Noteer alvast de datum van onze volgende bijeenkomst: 20 september. Na de vakantie is er weer elke maand een inloop op de derde dinsdagmiddag, zoals gebruikelijk in
buurtcentrum De Meent.