donderdag 24 maart 2016

Bijeenkomsten in De Meent

Regio Amsterdam van de HCC houdt elke tweede en vierde woensdagavond van de maand een bijeenkomst in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM in Amstelveen. Aanvang 8 uur.
De volgende HCC-avond is op 13 april. De bijeenkomst op 27 april vervalt. Het is dan Koningsdag. Wèl bijeenkomsten op woensdagavond 11 en 25 mei en 8 en 22 juni. Na de zomervakantie gaan we weer verder op 7 september.

Raspberry

Als onderdeel van de bijeenkomst op 13 april wisselen een aantal Raspberry-gebruikers ervaringen en ideeën uit. Belangstellenden - en hun Raspberry - zijn welkom. HCC-Amsterdam heeft in De Meent een aantal beeldschermen beschikbaar.

Senioren

Dinsdag 19 april en 17 mei zijn de volgende senioreninlopen, 's middags van 2 tot 4 uur, eveneens in De Meent. Het programma wordt nog bekendgemaakt.

donderdag 10 maart 2016

Wikipedia en Raspberry

Dinsdagmiddag 15 maart houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).
 

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan ruime (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

We kijken achter de schermen van internet-encyclopedie Wikipedia. Hoe kan je zien of een artikel de speeltuin is van baldadige schooljeugd? We laten zien hoe de Wikipedia-bezoeker de geschiedenis van artikelen kan controleren. Daarbij kan meteen hier en daar een tikfout worden verbeterd.

Een tweede onderwerp is de Raspberry Pi. Versie 3 is zojuist verschenen, met een supersnelle processor, WiFi en Bluetooth. Wat komt er kijken bij het installeren van het Raspbian-besturingssysteem op een SD-kaartje?
 

Tenslotte interessante zaken op internet (bijvoorbeeld http://literatuurmuseum.nl/) en, zoals gebruikelijk, ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.

De volgende inlopen zijn op dinsdagmiddag 19 april en 17 mei.